
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listΧοιρινός λαιμός σωτέ κρασάτος με πατάτες τσακιστές, θυμάρι και σκόρδο
Αυτή η συνταγή σου άρεσε
Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε
Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά
Μέθοδος Εκτέλεσης
Η νοστιμιά που δίνει το κρασί στη μαγειρική είναι ξεχωριστή. Έτσι έχουμε πολλά κρασάτα φαγητά που μετουσιώνουν το άρωμα και τη γεύση του κρασιού σε κάτι μοναδικό. Βασισμένη στην ανάμνηση από τα παλιά κρητικά καφενεία, αυτές οι μπριζόλες ξεχωρίζουν για την πλούσια μερακλίδικη γεύση τους και αποτελούν τον ιδανικό μεζέ για … πολλά κρασιά!
Εκτέλεση
- Σε κρύο νερό προσθέτουμε τις πατάτες, αφού τις πλύνουμε καλά, και οδηγούμε σε βρασμό. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και τις αφαιρούμε από το νερό.
- Αφήνουμε τις μπριζόλες για 15 λεπτά εκτός ψυγείου με κλειστή τη συσκευασία. Ανοίγουμε τη συσκευασία και απλώνουμε το κρέας πάνω σε χαρτί κουζίνας. Μπατονάρουμε και τη επάνω επιφάνεια. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το κύμινο.
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και θερμαίνουμε καλά. Σωτάρουμε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί αφαιρούμε τις μπριζόλες και τις αφήνουμε στην άκρη.
- Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το βούτυρο, το θυμάρι και πιεσμένες τις σκελίδες του σκόρδου. Βάζουμε τις πατάτες στο τηγάνι πιέζοντάς τις ώστε να τσακίσουν και σωτάρουμε και από τις δύο πλευρές, αφού αλατοπιπερώσουμε.
- Αφαιρούμε τις πατάτες τοποθετώντας τις σε ένα πιάτο και από πάνω στήνουμε τις μπριζόλες περιχύνοντας με τα υγρά που υπάρχουν στο τηγάνι μας.
Τιπ: Προσθέστε ελάχιστο ξύδι στο κρασί σας. Θα δώσει ακόμα περισσότερη νοστιμιά.