Κάθε μέρα αξίζει!
Χοιρινός λαιμός σωτέ κρασάτος με πατάτες τσακιστές, θυμάρι και σκόρδο

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

4 Μπριζόλες Μπριζόλα
(χοιρινού λαιμού χωρίς οστό)
600 g g Baby πατάτες Baby πατάτες
100 ml ml Κρασί Κρασί
(ροζέ, ξηρό)
100 ml ml Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
50 g g Βούτυρο Βούτυρο
2 σκελίδες σκελίδα Σκόρδα Σκόρδο
Θυμάρι Θυμάρι
(φρέσκο, λίγα κλωνάρια)
2 πρέζες πρέζα Κύμινο Κύμινο
Αλάτι Αλάτι
Πιπέρι Πιπέρι

Χοιρινός λαιμός σωτέ κρασάτος με πατάτες τσακιστές, θυμάρι και σκόρδο

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

20 min
(9)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Η νοστιμιά που δίνει το κρασί στη μαγειρική είναι ξεχωριστή. Έτσι έχουμε πολλά κρασάτα φαγητά που μετουσιώνουν το άρωμα και τη γεύση του κρασιού σε κάτι μοναδικό. Βασισμένη στην ανάμνηση από τα παλιά κρητικά καφενεία, αυτές οι μπριζόλες ξεχωρίζουν για την πλούσια μερακλίδικη γεύση τους και αποτελούν τον ιδανικό μεζέ για … πολλά κρασιά!

Εκτέλεση

  1. Σε κρύο νερό προσθέτουμε τις πατάτες, αφού τις πλύνουμε καλά, και οδηγούμε σε βρασμό. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και τις αφαιρούμε από το νερό.
  2. Αφήνουμε τις μπριζόλες για 15 λεπτά εκτός ψυγείου με κλειστή τη συσκευασία. Ανοίγουμε τη συσκευασία και απλώνουμε το κρέας πάνω σε χαρτί κουζίνας. Μπατονάρουμε και τη επάνω επιφάνεια. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το κύμινο.
  3. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και θερμαίνουμε καλά. Σωτάρουμε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί αφαιρούμε τις μπριζόλες και τις αφήνουμε στην άκρη.
  4. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το βούτυρο, το θυμάρι και πιεσμένες τις σκελίδες του σκόρδου. Βάζουμε τις πατάτες στο τηγάνι πιέζοντάς τις ώστε να τσακίσουν και σωτάρουμε και από τις δύο πλευρές, αφού αλατοπιπερώσουμε.
  5. Αφαιρούμε τις πατάτες τοποθετώντας τις σε ένα πιάτο και από πάνω στήνουμε τις μπριζόλες περιχύνοντας με τα υγρά που υπάρχουν στο τηγάνι μας.

Τιπ: Προσθέστε ελάχιστο ξύδι στο κρασί σας. Θα δώσει ακόμα περισσότερη νοστιμιά.

6 Προσφορές

Όλυμπος Βούτυρο αγελάδοςΌλυμπος Βούτυρο αγελάδος
Όλυμπος Βούτυρο αγελάδος
21.09 - 27.09
Μόνο για λίγο
2,95
Άριστον  Βούτυρο τύπου ΚερκύραςΆριστον  Βούτυρο τύπου Κερκύρας
Άριστον Βούτυρο τύπου Κερκύρας
21.09 - 27.09
Μόνο για λίγο
6,99
Σκόρδα Ν. ΒύσσαςΣκόρδα Ν. Βύσσας
Σκόρδα Ν. Βύσσας
21.09 - 27.09
-22%
1,35 €
1,05
Milbona BούτυροMilbona Bούτυρο
Milbona Bούτυρο
21.09 - 27.09
-25%
2,25 €
1,67
Νώμα Μύλοι με φυσικό θαλασσινό αλάτι ΜεσολογγίουΝώμα Μύλοι με φυσικό θαλασσινό αλάτι Μεσολογγίου
Νώμα Μύλοι με φυσικό θαλασσινό αλάτι Μεσολογγίου
21.09 - 27.09
2,79
Elaion Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδοElaion Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
Elaion Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
20.09 - 26.09
8,25

Μαγειρικά εργαλεία & σκεύη

Αντικολλητικό τηγάνι