
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Υλικά
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listΧοιρινή τηγανιά με δαμάσκηνα και πρασοσέλινο
Αυτή η συνταγή σου άρεσε
Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε
Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά
Μέθοδος Εκτέλεσης
Το πράσο και το σέλινο κάνουν το καλύτερο συμπεθεριό! Παραδοσιακή ελληνική συνταγή το πρασοσέλινο εδώ διανθισμένη με δαμάσκηνα, ένα στοιχείο που έρχεται από την περιοχή του Αγίου Όρους και της Χαλκιδικής. Μαζί με τη χοιρινή τηγανιά έχετε όλη τη νοστιμιά του χοιρινού αγκαλιασμένο από έναν συνδυασμό που δεν έχασε ποτέ!
Εκτέλεση
- Σε βραστό αλατισμένο νερό ζεματάμε τα κομμένα πράσα για 2 λεπτά και τα κρυώνουμε σε παγωμένο νερό. Στραγγίζουμε και τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι θερμαίνουμε το ελαιόλαδο καλά και σωτάρουμε το κρέας μας μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, το πράσο και το σέλινο ψιλοκομμένο και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το βούτυρο, τα δαμάσκηνα κομμένα στα 4 και αλατοπιπερώνουμε.
- Δίνουμε μια ακόμα βράση και σερβίρουμε ζεστή την τηγανιά μαζί με τα ζουμιά της.
Τιπ: Για να ελέγξετε πότε είναι ψημένο σωστά το κρέας πάρτε ένα κομμάτι και κόψτε το στη μέση. Πρέπει να είναι λευκό μέχρι την καρδιά του. Αν το αφήσετε πολύ παραπάνω από αυτό το στάδιο τότε θα σφίξει και θα θέλει πολλή ώρα για να μαλακώσει στην πορεία.