Χοιρινή τηγανιά

Χοιρινή τηγανιά

ΔυσκολίαΕύκολη
Προετοιμασία30 min
Χρόνος30 min

Μέθοδος Εκτέλεσης

    Μια από τις πιο αντιπροσωπευτικές ελληνικές συνταγές. Χοιρινή Τηγανιά, εύκολος μεζές για να συνοδεύσει το κρασί και την μπύρα μας. Εδώ έχουμε μια εκδοχή με τομάτα που δίνει μια πιο πλούσια γεύση στο φαγητό μας. Οι πολύχρωμες πιπεριές, η τομάτα, η γραβιέρα Κρήτης, όλα είναι όμορφα στο μάτι μας αλλά ακόμα περισσότερο στο στόμα μας! Δοκιμάστε τη οπωσδήποτε!

  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέτουμε προσεκτικά το κρέας και το σοτάρουμε καλά για 6 λεπτά από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το κολοκυθάκι και ανακατεύουμε καλά.
  4. Μαγειρεύουμε για 3 λεπτά ακόμη μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  5. Προσθέτουμε την τομάτα, τα μπαχαρικά και σβήνουμε με το κρασί.
  6. Βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν όλο το αλκοόλ.
  7. Στο τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό, τη μουστάρδα και σιγοβράζουμε λίγα λεπτά ακόμη μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  8. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί.
  9. Στο τέλος πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο και σερβίρουμε.
  10. TIPS

    1. Αν δεν θέλουμε την τομάτα μπορούμε να μην την βάλουμε στο φαγητό.

    2. Φυσικά μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα λαχανικά, όπως μανιτάρια και αν θέλουμε να έχει λιγότερα λιπαρά μπορούμε να την ετοιμάσουμε με κοτόπουλο!

    Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/2 συνταγής)

    Ενέργεια: 1270 kcal

    Υδατάνθρακες: 21,9 γρ.

    Σάκχαρα: 10,1 γρ.

    Φυτικές Ίνες: 3,8 γρ.

    Πρωτεΐνη: 80,8 γρ.

    Λιπαρά: 94,5 γρ.

    Κορεσμένα λιπαρά: 35,5 γρ.