Μέθοδος Εκτέλεσης
- Αλατοπιπερώνουμε την μπριζόλα μας.
- Σε ένα τηγάνι που έχει κάψει σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το λάδι, τοποθετούμε τη μπριζόλα, δίνουμε χρώμα στη μια πλευρά και μόλις την γυρίσουμε προσθέτουμε το σκόρδο, το βούτυρο και το θυμάρι. Αρχίζουμε το αροζάρισμα, δηλαδή το ράντισμα του κρέατος, με τη σάλτσα του κατά τη διάρκεια του ψησίματος με τη βοήθεια ενός κουταλιού.
- Κάθε ένα λεπτό περίπου γυρίζουμε τη μπριζόλα μας και συνεχίζουμε το αροζάρισμα μέχρι να πάρει καλό χρώμα και από τις δύο πλευρές και να ψηθεί σωστά.
- Αφαιρούμε από το τηγάνι, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε τη μπριζόλα να ξεκουραστεί μέχρι να ετοιμάσουμε τη σαλάτα μας.
- Φτιάχνουμε ένα dressing ανακατεύοντας τα υλικά μας, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε αναλογίες, ανάλογα τη γεύση και την προτίμηση μας
- Κόβουμε τα ντοματίνια σε ένα μπολ, πλένουμε τη σαλάτα μας, την προσθέτουμε στο μπολ με τα ντοματίνια και ανακατεύουμε με το dressing.
- Θέλει περίπου 7 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του κρέατος.
- Σερβίρουμε κομμένο σε ταλιάτα (tagliata), δηλαδή κόβουμε σε λεπτές φέτες, κάθετα στις ίνες του κρέατος
Οι μαλακές μπριζόλες λαιμού είναι μια ακόμα πεντανόστιμη επιλογή χοιρινού κρέατος. Αρέσουν πολύ στα μικρά παιδιά, επειδή δεν έχουν κόκαλο και στους μεγάλους γιατί μπορούν να αποτελέσουν έναν υπέροχο μεζέ ή και πλήρες γεύμα. Δοκιμάστε τη σε κοπή ταλιάτας και θα μας θυμηθείτε.
Για την μπριζόλα:
Για τη σαλάτα:
TIPS