Χοιρινά μπριζολάκια με σάλτσα σκόρδου

Χοιρινά μπριζολάκια με σάλτσα σκόρδου

ΔυσκολίαΜέτρια
Προετοιμασία30 min
Χρόνος45 min

Μέθοδος Εκτέλεσης

    Μια λίγο μπελαλίδικη συνταγή που θα λατρέψετε όλοι. Η σάλτσα σκόρδου με το απίστευτο άρωμα και ελαφρύ πράσινο χρώμα από τον βασιλικό, πέφτει πάνω στα μαλακά χοιρινά μπριζολάκια και απορροφάται από τις τηγανητές πατάτες. Αρώματα και γεύσεις που θα αγαπήσετε. Τη σάλτσα σκόρδου να μάθετε να την κάνετε σωστά γιατί θα τη χρησιμοποιήσετε σε πολλά φαγητά σας.

  1. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα σκόρδα, τα σκεπάζουμε με νερό και τα βράζουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Τα στραγγίζουμε και τα κρατάμε στην άκρη.
  3. Στο ίδιο κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει και προσθέτουμε τα βρασμένα σκόρδα.
  4. Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  5. Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για λίγα λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί και να μαλακώσει εντελώς το κρεμμύδι και να πήξει ελαφρά η σάλτσα.
  6. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον βασιλικό και την κρέμα γάλακτος.
  7. Μαγειρεύουμε για περίπου 2 λεπτά ακόμα και μεταφέρουμε τη σάλτσα στο μπλέντερ, όπου την χτυπάμε με προσοχή γιατί είναι καυτή. Καλό θα είναι να κρατάμε το καπάκι κλειστό με μια πετσέτα από πάνω.
  8. Περνάμε τη σάλτσα από ένα σουρωτήρι ώστε να πάρουμε μια βελουτέ σάλτσα χωρίς κομματάκια από το κρεμμύδι ή τα σκόρδα.
  9. Στη συνέχεια τη βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το μείγμα νερού-κορν φλάουρ και μόλις πάρει βράση και δέσει την αφαιρούμε από τη φωτιά και την αφήνουμε στο πλάι μέχρι να τη χρειαστούμε.
  10. Λαδώνουμε το κρέας και από τις δύο πλευρές.
  11. Το αλατοπιπερώνουμε και το ψήνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή μια γκριλιέρα. Στραγγίζουμε πολύ καλά τις μπριζόλες πάνω σε χαρτί κουζίνας.
  12. Σε ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τις πατάτες. Στραγγίζουμε καλά τις πατάτες πάνω σε χαρτί κουζίνας και αλατοπιπερώνουμε.
  13. Σερβίρουμε μοιράζοντας τα υλικά στα πιάτα. Γαρνίρουμε με λίγα αρωματικά και λίγο φρέσκο ελαιόλαδο.
  14. TIPS

    1. Τα σκόρδα ή και τη σάλτσα μπορούμε να τα έχουμε έτοιμα ώρες πριν ή ακόμα και από την προηγούμενη μέρα.

    2. Εκτός από πατάτες το πιάτο αυτό ταιριάζει απόλυτα και με ρύζι.

    3. Αντί για χοιρινό σκεφτείτε το πιάτο αυτό με κοτόπουλο και αντί για βασιλικό στη σάλτσα να βάλουμε εστραγκόν.

    4. Μιας και οι πατάτες μπορεί να χρειαστούν αρκετή ώρα για να τηγανιστούν, ξεκινάμε με αυτές και κάπου ενδιάμεσα ξεκινάμε να ψήσουμε τα μπριζολάκια μας.

    Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/4 συνταγής)

    Ενέργεια: 1192 kcal

    Υδατάνθρακες: 35 γρ.

    Σάκχαρα: 3,3 γρ.

    Φυτικές Ίνες: 3,7 γρ.

    Πρωτεΐνη: 38,7 γρ.

    Λιπαρά: 101,2 γρ.

    Κορεσμένα λιπαρά: 40,3 γρ.