Cheese Cake διαίτης

Cheese Cake διαίτης

ΔυσκολίαΜέτρια
Προετοιμασία30 min
Χρόνος60 min

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Στρώνουμε με λαδόχαρτο τη βάση μιας στρογγυλής φόρμας για κέικ 16 εκατοστών με αποσπώμενη βάση. Τυλίγουμε την εξωτερική βάση της φόρμας με ασημόχαρτο. Το κέικ θα ψηθεί σε μπεν μαρί , έτσι θα εμποδίσουμε το νερό από το να μπει μέσα στη φόρμα.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
  3. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, τοποθετούμε τα μπισκότα και τη μαργαρίνη και τα χτυπάμε μέχρι να αλεστούν καλά.
  4. Μεταφέρουμε το μείγμα μέσα στη στρογγυλή φόρμα και πιέζουμε με ένα κουτάλι έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια κρούστα.
  5. Παράλληλα, σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα το κρεμώδες τυρί, το γιαούρτι, τη στέβια και τον χυμό από το λάιμ.
  6. Απλώνουμε το μείγμα με το τυρί πάνω από το μπισκότο.
  7. Τοποθετούμε το ταψάκι μέσα σε μεγαλύτερο ταψί και ρίχνουμε ζεστό νερό που να σκεπάζει μέχρι κάτω από τη μέση το ταψάκι με το μείγμα (μπεν μαρί).
  8. Ψήνουμε το γλυκό μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για μια ώρα.
  9. Αφού ψηθεί, το αφαιρούμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει τουλάχιστον για μια ώρα.
  10. Αφαιρούμε το κέικ από τη φόρμα και το τοποθετούμε σε πιάτο.
  11. Στολίζουμε με τα φρούτα και ξύσμα από μοσχολέμονο.
  12. Χρησιμοποιούμε ένα κοφτερό και ζεστό μαχαίρι για να κόψουμε το κέικ σε μερίδες.
  13. ΤΙP

  14. Αντί για μαργαρίνη μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε βούτυρο καθώς έχουν τις ίδιες θερμίδες.
  15. Καλύτερα είναι αν έχουμε τη δυνατότητα να αφήσουμε το γλυκό στο ψυγείο ένα βράδυ πριν το κόψουμε.
  16. Διατροφικές πληροφορίες ανά κομμάτι (1/6 συνταγής)

    Ενέργεια:349 kcal

    Υδατάνθρακες: 33,γρ.

    Σάκχαρα: 14,5 γρ.

    Φυτικές Ίνες: 3,2 γρ.

    Πρωτεΐνη:13,6 γρ.

    Λιπαρά: 18,2 γρ.

    Κορεσμένα λιπαρά:9,2 γρ.