Βακαλάος πλακί στον φούρνο

Βακαλάος πλακί στον φούρνο

ΔυσκολίαΕύκολη
Προετοιμασία30 min
Χρόνος1:20 h

Μέθοδος Εκτέλεσης

    Μια λίγο διαφορετική συνταγή για μπακαλιάρο, αλλά πραγματικά θα σας ενθουσιάσει. Το ψάρι σιγοψήνεται μέσα στη σάλτσα του στο φούρνο, μελώνει και δένει τόσο καλά με τις πατάτες και τα υπόλοιπα υλικά. Έχουμε επιλέξει ελληνικά προϊόντα, όπως τη ρετσίνα, που μας δίνουν τόσο ωραίες γεύσεις και μας γυρίζουν στο παρελθόν. Μια συνταγή εύκολη, με το φούρνο να κάνει όλη τη δουλειά!

  1. Βάζουμε σε ένα βαθύ ταψί όλα τα υλικά εκτός από τον βακαλάο, την δάφνη και τον μαΐντανό, ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά στους 170 βαθμούς.
  2. Πριν να είναι έτοιμες οι πατάτες, αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, προσθέτουμε τον βακαλάο τον οποίο βυθίζουμε στη σάλτσα, προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και πασπαλίζουμε με τον μαΐντανό.
  3. Ψήνουμε για 45 λεπτά ακόμα μέχρι να είναι έτοιμες οι πατάτες και το ψάρι. Προσέχουμε το ψάρι να είναι πάντα σκεπασμένο μέσα στα υγρά. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ακόμα ζωμό ή νερό.
  4. Μιοράζουμε στα πιάτα και σερβίρουμε με λίγο μαΐντανό και φρέσκο ελαιόλαδο.
  5. TIPS

    1. Στο ξαλμύρισμα καλό είναι να δοκιμάσουμε λίγο ψάρι, κόβοντας και ψήνοντας ένα μικρό κομμάτι σε ένα τηγανάκι, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι έχει ξαλμυριστεί σωστά.

    2. Γενικά για το ξαλμύρισμα θα χρειαστούμε 34-35 ώρες σε νερό που το αλλάζουμε 5-6 φορές και το ψάρι το χρονικό διάστημα αυτό πρέπει να είναι πάντα στο ψυγείο.

    Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/4 συνταγής)

    Ενέργεια: 792 kcal

    Υδατάνθρακες: 63,3 γρ.

    Σάκχαρα: 11,9 γρ.

    Φυτικές Ίνες: 9,2 γρ.

    Πρωτεΐνη: 65,6 γρ.

    Λιπαρά: 26,2 γρ.

    Κορεσμένα λιπαρά: 3,9 γρ.