
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Υλικά
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listΑυθεντική καρμπονάρα (χωρίς κρέμα γάλακτος)
Αυτή η συνταγή σου άρεσε
Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε
Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά
Μέθοδος Εκτέλεσης
Μια κακοπαθημένη συνταγή η καρμπονάρα σε όλο τον κόσμο όπου γίνεται πολύ βαριά προσθέτοντας κρέμα γάλακτος ενώ είναι μια πολύ γρήγορη, εύκολη και προσιτή συνταγή για όλους. Έχει τα μυστικά της αλλά εμείς εδώ θα σας τα πούμε όλα για να σας κάνουμε τη ζωή εύκολη και η καρμπονάρα σας να βγει όπως πρέπει.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε ζεστό αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το σκόρδο στο ελαιόλαδο με λίγο αλάτι, προσθέτουμε το μπέικον και το σοτάρουμε και αυτό.
- Χτυπάμε τα αυγά, το τυρί, και το πιπέρι σε ένα μπολ.
- Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας στην άκρη ½ φλιτζάνι βραστό νερό.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι τα σουρωμένα ζυμαρικά και σοτάρουμε ελαφρά μέχρι να ανακατευτούν καλά με το μπέικον και σκόρδο.
- Απομακρύνουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
- Στο μπολ που έχουμε χτυπήσει τα αυγά με τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό από τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά.
- Περιχύνουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά. Εάν χρειαστεί, αλατοπιπερώνουμε λίγο ακόμα.
- Γαρνίρουμε με φρέσκο βασιλικό.
TIP
1. Θέλει προσοχή να ανακατέψουμε πολύ τα αυγά με το τυρί το οποίο καλό να είναι ψιλοτριμμένο. Έτσι θα πάρουμε μια ωραία κρεμώδη σάλτσα για τα ζυμαρικά μας.
2. Είναι ΠΟΛΥ σημαντικό να προσθέσουμε τη σάλτσα στα ζυμαρικά μας ΕΚΤΟΣ φωτιάς. Αλλιώς τα αυγά θα γίνουν σαν ομελέτα και δεν θα έχουμε αυτή τη βελούδινη σάλτσα που χρειαζόμαστε.