Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε αυτό το λουκάνικο.
- Προσθέτουμε την τομάτα και το φρέσκο κρεμμυδάκι και σοτάρουμε και αυτά για 3-4 λεπτά.
- Σβήνουμε με τον ζωμό λαχανικών και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά και μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε και αρωματίζουμε με τον βασιλικό, προσθέτουμε το αλάτι και την πάπρικα.
- Δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί, προσθέτουμε και άλλο αλάτι.
- Λαδώνουμε ελαφρά ένα τηγάνι και ψήνουμε τις πίτες και από τις 2 πλευρές για 2-3 λεπτά.
- Στο υπόλοιπο λάδι τηγανίζουμε τα αυγά.
- Για το ντιπ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στο μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Σερβίρουμε επάνω στην κάθε πίτα το μισό μείγμα με τα λαχανικά και το λουκάνικο στη μία πλευρά και στην άλλη μισή τα αυγά. Σε δύο μπολάκια βάζουμε το ντιπ παντζαριού. Γαρνίρουμε με λίγα φυλλαράκια βασιλικού, άνηθου και κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο.
Ένα υπέροχο πιάτο για ένα ελαφρύ μεσημεριανό ή ένα πλούσιο πρωινό. Από τα πολύ ωραία πιάτα για Κυριακάτικο brunch γεμάτο όμως Ελληνικές γεύσεις. Ωραία τηγανητά αυγά, λουκάνικα με κόκκινη σάλτσα και το ντιπ με τα παντζάρια ταιριάζει απόλυτα με την πίτα και την συμπληρώνει υπέροχα.
TIPS
1. Το κάθε λουκάνικο είναι διαφορετικό και κάποια είναι πιο αλμυρά από κάποια άλλα. Οπότε προσοχή στο αλάτι που θα βάλουμε.
2. Ανάλογα το μέγεθος του λουκάνικου και το πόσο λεπτές θα κόψουμε τις φέτες του μπορεί να χρειαστεί λιγότερο ή περισσότερο ψήσιμο.
3. Για τα πιο ωραία αυγά μάτια ξεκινάμε το τηγάνισμα με κρύο τηγάνι και ελαιόλαδο σε θερμοκρασία δωματίου όταν βάλουμε τα αυγά. Έτσι μαγειρεύονται ομοιόμορφα και δεν παίρνουν χρώμα γύρω γύρω.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/2 συνταγής)
Ενέργεια: 1089 kcal
Υδατάνθρακες: 48,6 γρ.
Σάκχαρα: 10,9 γρ.
Φυτικές Ίνες: 2,9 γρ.
Πρωτεΐνη: 46,7 γρ.
Λιπαρά: 99 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 24,3 γρ.