
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Υλικά
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listΑρωματική σούπα θαλασσινών με σαφράν. Συνοδευτικά: Μπαστουνάκια σφολιάτας
Αυτή η συνταγή σου άρεσε
Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε
Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά
Μέθοδος Εκτέλεσης
Υπέροχη Γαλλική σούπα με πολλά θαλασσινά και ψάρι που σας φέρνει τη νότια Γαλλία στο τραπέζι σας. Το σαφράν δίνει το άρωμα, τη γεύση του και το ιδιαίτερο χρώμα στη σούπα αυτή. Στην Γαλλία οι ψαράδες την ετοίμαζαν στις ψαρόβαρκες επάνω χρησιμοποιώντας ότι μικρά ψαράκια και όστρακα είχαν πιάσει και αντί για αλάτι έβαζαν θαλασσινό νερό. Τα μπαστουνάκια της σφολιάτας είναι ένα υπέροχο τραγανό συνοδευτικό και η κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης τους πάει πάρα πολύ!
- Προετοιμάζουμε τα λαχανικά, τα ψάρια και τα θαλασσινά και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το πράσο μαζί με το κρεμμύδι και το αλάτι.
- Αφού μαραθούν και καραμελώσουν ελαφρά προσθέτουμε και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Ακολούθως προσθέτουμε και τη πάστα ντομάτας και σοτάρουμε για ακόμα 1 λεπτό.
- Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί ελαφρά.
- Συνεχίζουμε τη διαδικασία προσθέτοντας τις πατάτες, το φινόκιο, το καρότο, τις ντομάτες και 1 λίτρο νερό (θα πρέπει να σκεπαστούν καλά τα υλικά). Προσθέτουμε μέσα τη δάφνη, το σαφράν, το ξύσμα και πιπέρι.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
- Αφαιρούμε τη δάφνη και προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ψάρι.
- Βράζουμε με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα για 7΄ λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το ψάρι. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τα μύδια τα τελευταία 5′ λεπτά.
- Δοκιμάζουμε το αλάτι και προσθέτουμε αρκετό πιπέρι.
- Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε με λεμόνι και μπαστουνάκια σφολιάτας.
Για τα μπαστουνάκια σφολιάτας:
- Ετοιμάζουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C. Λιώνουμε τη πιπεριά Φλωρίνης σε ένα μπλέντερ.
- Πασπαλίζουμε με αλεύρι μια σανίδα κοπής και τοποθετούμε επάνω ένα φύλλο σφολιάτας.
- Το αλείφουμε σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας με τη πάστα της πιπεριάς. Πασπαλίζουμε τυρί και μαύρο πιπέρι.
- Από πάνω τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Κόβουμε σε 12 μπαστούνια λωρίδες κατά μήκος με ένα κοφτερό μαχαίρι.
- Περιστρέφουμε τις λωρίδες μέχρι να γίνουν σαν βίδες. Τοποθετούμε στο ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα, πιέζοντας τις άκρες ώστε να μην μπορούν να ξεδιπλωθούν τα σφολιατάκια μας.
- Ψήνουμε για 10-12 λεπτά στους 200 °C στον αέρα μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.
TIP
- Φυσικά τα σφολιατάκια μπορούμε να τα αποφύγουμε.
- Μπορούμε να ετοιμάσουμε τη σούπα και να την βάλουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη σε μερίδες για όποτε θέλουμε.