Κάθε μέρα αξίζει!
Αρωματική σούπα θαλασσινών με σαφράν. Συνοδευτικά: Μπαστουνάκια σφολιάτας

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

2 κ.σ. κ.σ. Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
1 κ.γ. κ.γ. Αλάτι Αλάτι
(Ιμαλαΐων)
1 Πράσα Πράσο
(μόνο το λευκό κομμάτι, κομμένο σε λεπτές φέτες)
1 Κρεμμύδια Κρεμμύδι
(μικρό, κομμένο σε λεπτές φέτες)
1 σκελίδες σκελίδα Σκόρδα Σκόρδο
(κομμένη σε λεπτές φέτες)
1 κ.σ. κ.σ. Πελτέ τομάτας Πελτέ τομάτας
6 κ.σ. κ.σ. Λευκό κρασί Λευκό κρασί
2 Πατάτες Πατάτα
(μέτριες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους)
1 Μάραθος Μάραθος
(μικρό, φινόκιο, κομμένο λεπτές φέτες)
1 Καρότα Καρότο
(μεγάλο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες)
2 Τομάτες Τομάτα
(ώριμες, κομμένες σε κύβους)
1 L L Νερό Νερό
2 φύλλα φύλλο Δάφνη Δάφνη
1 συσκευασία συσκευασία Σαφράν Σαφράν
κ.γ. κ.γ. Ξύσμα λεμονιού Ξύσμα λεμονιού
(1/2)
κ.γ. κ.γ. Πιπέρι Πιπέρι
(1/2, μαύρο ή καυτερό)
250 g g Γαρίδες Γαρίδες
(καθαρισμένες)
12 Μύδια Μύδια
125 g g Μπακαλιάρος Μπακαλιάρος
Πιπέρι Πιπέρι
Μαϊντανός Μαϊντανός
(Ψιλοκομμένο, για γαρνιτούρα)
Λεμόνια Λεμόνι
(Φέτες, για γαρνιτούρα)

Αρωματική σούπα θαλασσινών με σαφράν. Συνοδευτικά: Μπαστουνάκια σφολιάτας

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

1:30 h
(7)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Υπέροχη Γαλλική σούπα με πολλά θαλασσινά και ψάρι που σας φέρνει τη νότια Γαλλία στο τραπέζι σας. Το σαφράν δίνει το άρωμα, τη γεύση του και το ιδιαίτερο χρώμα στη σούπα αυτή. Στην Γαλλία οι ψαράδες την ετοίμαζαν στις ψαρόβαρκες επάνω χρησιμοποιώντας ότι μικρά ψαράκια και όστρακα είχαν πιάσει και αντί για αλάτι έβαζαν θαλασσινό νερό. Τα μπαστουνάκια της σφολιάτας είναι ένα υπέροχο τραγανό συνοδευτικό και η κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης τους πάει πάρα πολύ!

  1. Προετοιμάζουμε τα λαχανικά, τα ψάρια και τα θαλασσινά και τα αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το πράσο μαζί με το κρεμμύδι και το αλάτι.
  3. Αφού μαραθούν και καραμελώσουν ελαφρά προσθέτουμε και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Ακολούθως προσθέτουμε και τη πάστα ντομάτας και σοτάρουμε για ακόμα 1 λεπτό.
  4. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί ελαφρά.
  5. Συνεχίζουμε τη διαδικασία προσθέτοντας τις πατάτες, το φινόκιο, το καρότο, τις ντομάτες και 1 λίτρο νερό (θα πρέπει να σκεπαστούν καλά τα υλικά). Προσθέτουμε μέσα τη δάφνη, το σαφράν, το ξύσμα και πιπέρι.
  6. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
  7. Αφαιρούμε τη δάφνη και προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ψάρι.
  8. Βράζουμε με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα για 7΄ λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το ψάρι. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τα μύδια τα τελευταία 5′ λεπτά.
  9. Δοκιμάζουμε το αλάτι και προσθέτουμε αρκετό πιπέρι.
  10. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε με λεμόνι και μπαστουνάκια σφολιάτας.

Για τα μπαστουνάκια σφολιάτας:

  1. Ετοιμάζουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C. Λιώνουμε τη πιπεριά Φλωρίνης σε ένα μπλέντερ.
  2. Πασπαλίζουμε με αλεύρι μια σανίδα κοπής και τοποθετούμε επάνω ένα φύλλο σφολιάτας.
  3. Το αλείφουμε σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας με τη πάστα της πιπεριάς. Πασπαλίζουμε τυρί και μαύρο πιπέρι.
  4. Από πάνω τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Κόβουμε σε 12 μπαστούνια λωρίδες κατά μήκος με ένα κοφτερό μαχαίρι.
  5. Περιστρέφουμε τις λωρίδες μέχρι να γίνουν σαν βίδες. Τοποθετούμε στο ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα, πιέζοντας τις άκρες ώστε να μην μπορούν να ξεδιπλωθούν τα σφολιατάκια μας.
  6. Ψήνουμε για 10-12 λεπτά στους 200 °C στον αέρα μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.

TIP

  1. Φυσικά τα σφολιατάκια μπορούμε να τα αποφύγουμε.
  2. Μπορούμε να ετοιμάσουμε τη σούπα και να την βάλουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη σε μερίδες για όποτε θέλουμε.

12 Προσφορές

Ocean Sea Mπακαλιάρος ολόκληρος χωρίς κεφάλιOcean Sea Mπακαλιάρος ολόκληρος χωρίς κεφάλι
Ocean Sea Mπακαλιάρος ολόκληρος χωρίς κεφάλι
27.09 - 03.10
4,19
Elaion Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδοElaion Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
Elaion Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
27.09 - 03.10
8,99
Ocean Sea Γαρίδες 100 / 200Ocean Sea Γαρίδες 100 / 200
Ocean Sea Γαρίδες 100 / 200
05.10 - 11.10
Μόνο για λίγο
4,99
Μαλαγουζιά Π.Γ.Ε. Στερεά ΕλλάδαςΜαλαγουζιά Π.Γ.Ε. Στερεά Ελλάδας
Μαλαγουζιά Π.Γ.Ε. Στερεά Ελλάδας
05.10 - 11.10
-20%
4,49 €
3,59
Ελληνικά κρεμμύδια κόκκινα Ελληνικά κρεμμύδια κόκκινα
Ελληνικά κρεμμύδια κόκκινα
05.10 - 11.10
-25%
1,59 €
1,19
Ελληνικά καρότα XXLΕλληνικά καρότα XXL
Ελληνικά καρότα XXL
05.10 - 11.10
Απίστευτη τιμή
1,49
Τομάτες σε τσαμπίΤομάτες σε τσαμπί
Τομάτες σε τσαμπί
30.09 - 30.09
Απίστευτη τιμή
1,49
Πατάτες Νευροκοπίου νέας σοδειάς Π.Γ.Ε.Πατάτες Νευροκοπίου νέας σοδειάς Π.Γ.Ε.
Πατάτες Νευροκοπίου νέας σοδειάς Π.Γ.Ε.
28.09 - 04.10
Απίστευτη τιμή
0,75
Ocean Sea Μπακαλιάρος φιλέτοOcean Sea Μπακαλιάρος φιλέτο
Ocean Sea Μπακαλιάρος φιλέτο
28.09 - 04.10
-25%
5,09 €
3,79
Ocean Sea Γαρίδες 30/50  αποφλοιωμένες προβρασμένεςOcean Sea Γαρίδες 30/50  αποφλοιωμένες προβρασμένες
Ocean Sea Γαρίδες 30/50 αποφλοιωμένες προβρασμένες
28.09 - 04.10
-30%
7,19 €
4,99
Cimarosa Chenin Blanc Νότιας ΑφρικήςCimarosa Chenin Blanc Νότιας Αφρικής
Cimarosa Chenin Blanc Νότιας Αφρικής
28.09 - 04.10
-20%
3,49 €
2,79
Deluxe Μύλος πιπεριού Deluxe Μύλος πιπεριού
Deluxe Μύλος πιπεριού
28.09 - 31.01
4,69