
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Υλικά
Για τη γκασπάτσο:
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listΑνάλαφρη κρύα σούπα γκασπάτσο με φρεσκοψημένο ψωμί ολικής άλεσης
Αυτή η συνταγή σου άρεσε
Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε
Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ποιος λέει ότι οι σούπες είναι μόνο για το χειμώνα. Υπάρχουν τόσο ωραίες καλοκαιρινές σούπες που είναι ότι πρέπει για τις καυτές καλοκαιρινές μέρες. Κάποιες από αυτές μάλιστα δεν θέλουν καν μαγείρεμα. Μια από αυτές είναι και η γκασπάτσο, ισπανική κρύα σούπα που όμως είναι γνωστή παντού στον κόσμο. Ντομάτα, πιπεριά και αγγούρι τα βασικά της υλικά, απαραίτητο να μείνει στο ψυγείο για να παντρευτούν οι γεύσεις … Δοκιμάστε τη!
Για τη γκασπάτσο:
- Πλένουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά.
- Κόβουμε σε μικρούς κύβους μισή ντομάτα (χωρίς σπόρια), μισό αγγουράκι (χωρίς σπόρια), ¼ πιπεριά και ¼ κρεμμύδι για την γαρνιτούρα. Θα χρειαστούμε περίπου 1 γεμάτη κουταλιές της σούπας για την κάθε μερίδα.
- Τοποθετούμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά σε ένα τρυπητό και πασπαλίζουμε με 1 κ.γ. χοντρό αλάτι. Αφήνουμε στο τρυπητό για μισή ώρα.
- Αφού τα λαχανικά βγάλουν τα υγρά τους, τοποθετούμε όλα τα λαχανικά της συνταγής (εκτός από τη γαρνιτούρα), στο μπλέντερ. Προσθέτουμε επίσης ελαιόλαδο, ξίδι, μέλι και βασιλικό.
- Τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν πουρές. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε νερό.
- Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Για να σερβίρουμε, βάζουμε σε μικρά μπολάκια ή ποτήρια, στολίζουμε με ένα φύλλο βασιλικό και τη γαρνιτούρα.
Για το ψωμί:
- Τοποθετούμε το μείγμα με το νερό σε ένα μπολ. Ζυμώνουμε ελαφρά για 5’ ώστε να γίνει λείο ζυμάρι. Η ζύμη θα κολλάει ελαφρά έτσι λαδώνουμε τα χέρια μας με ελαιόλαδο προτού το σχηματίσουμε σαν μπάλα.
- Τοποθετούμε το ζυμάρι σε λαδωμένο μπολ.
- Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί και να φουσκώσει σε ζεστό μέρος καλυμμένο με ένα κομμάτι μεμβράνης για 30’.
- Αφού το ζυμάρι ξεκουραστεί το μοιράζουμε στα 6 και σχηματίζουμε 6 στενόμακρα μπαστουνάκια μήκους 15 εκατοστών. Τα τοποθετούμε επάνω σε μια λαδόκολλα.
- Αφήνουμε να ξεκουραστούν ξανά σε ζεστό μέρος καλυμμένα με ένα κομμάτι μεμβράνης για 45’.
- Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200°C.
- Πασπαλίζουμε το κάθε μπαστουνάκι με κύμινο και σουσάμι.
- Ψήνουμε για 20 λεπτά τουλάχιστον ή μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά.
TIP
- Η σούπα μπορεί να μείνει άνετα μια μέρα στο ψυγείο πριν τη σερβίρουμε. Ακόμα καλύτερη θα είναι.
- Θα χρειαστεί να βάλουμε νερό για να τη φτάσουμε στην υφή που θέλουμε. Να σημειώσουμε ότι κάνουμε σούπα, όχι ελαφρύ πουρέ.
- Η σούπα θα πήξει στο ψυγείο. Ίσως χρειαστεί ακόμα λίγο νερό πριν σερβίρουμε.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/6 συνταγής)
Ενέργεια:251 kcal
Υδατάνθρακες: 43,4 γρ.
Σάκχαρα: 6,4 γρ.
Φυτικές Ίνες: 6,6 γρ.
Πρωτεΐνη:7,8 γρ.
Λιπαρά: 6,7 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά:0,9 γρ.