Γαριδομακαρονάδα με εστραγκόν

Γαριδομακαρονάδα με εστραγκόν

ΔυσκολίαΜέτρια
Προετοιμασία30 min
Χρόνος30 min

Μέθοδος Εκτέλεσης

    Τι υπέροχη συνταγή είναι αυτή! Γαριδομακαρονάδα! Ό,τι πρέπει για ένα εορταστικό φαγητό με φίλους ή ένα γεύμα με την οικογένεια! Όλοι νομίζουν ότι είναι ένα πολύ απαιτητικό πιάτο αλλά ειλικρινά είναι πάρα πολύ εύκολο! Αρκεί μόνο να κρατήσετε τα βήματα που αναφέρουμε και θα κάνετε μια γαριδομακαρονάδα που θα την ζηλεύουν όλοι όσοι τη δοκιμάσουν! Μην την μοιραστείτε τη συνταγή αλλά αφήστε τους να αναρωτιούνται πώς την κάνετε!

  1. Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μείον 2 λεπτά. Τα στραγγίζουμε, πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα αφήνουμε μερικά λεπτά στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.
  2. Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος αφήνοντας την ουρά μόνο, αφαιρούμε την αμμοσακούλα (εντεράκι) με τη βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού, τις ανοίγουμε πεταλούδα χαράζοντάς τες στη μέση και τις κρατάμε στην άκρη σε ένα μπολ μέχρι να τις χρειαστούμε.
  3. Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  4. Προσθέτουμε το μισό εστραγκόν, λίγο αλάτι, τα τοματίνια και τα σοτάρουμε για λίγη ώρα.
  5. Αλατίζουμε με το μισό αλάτι ελαφρώς και προσθέτουμε λίγο φρέσκο βασιλικό, χωρίς να τον ψιλοκόψουμε.
  6. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να μαραθούν τα τοματίνια και τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι, κρατώντας τα υγρά τους.
  7. Σε αυτό το σημείο αφαιρούμε τον βασιλικό.
  8. Απλώνουμε τα τοματίνια σε ένα ταψί για να κρυώσουν και τα ξεφλουδίζουμε.
  9. Παράλληλα βάζουμε τη μισή ποσότητα από τα υγρά της σάλτσας στο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις γαρίδες τις οποίες έχουμε αλατίσει πρώτα.
  10. Μόλις πάρουν οι γαρίδες μια βράση, προσθέτουμε το σκόρδο κομμένο στα τρία, τα αποφλοιωμένα τοματίνια, τον μαϊντανό, τα υπόλοιπα υγρά και το υπόλοιπο εστραγκόν.
  11. Τα αφήνουμε να πάρουν μία βράσηκαι ανακατεύουμε καλά.
  12. Στο τέλος, προσθέτουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα.
  13. Ρίχνουμε λίγο ακόμη φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο και το παγωμένο βούτυρο.
  14. Όταν λιώσει, είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
  15. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, φύλλα βασιλικού και φρέσκο ελαιόλαδο.
  16. TIPS

    1. Στα υλικά υπάρχει και νερό. Αυτό θα το χρειαστούμε αν έχουμε κατά λάθος τη φωτιά δυνατά ώστε να το προσθέσουμε στη σάλτσα.

    2. Τα τοματίνια δεν είναι απαραίτητο να τα ξεφλουδίσουμε. Απλά κάνει το φαγητό ακόμα πιο ενδιαφέρον!

    Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/4 συνταγής)

    Ενέργεια: 972 kcal

    Υδατάνθρακες: 102 γρ.

    Σάκχαρα: 7,3 γρ.

    Φυτικές Ίνες: 6,2 γρ.

    Πρωτεΐνη: 53,5 γρ.

    Λιπαρά: 38,6 γρ.

    Κορεσμένα Λιπαρά: 10,6 γρ.